BANDS

De volgende bands en muziekgroepen zullen te zien en te horen zijn op 24 juni:

Bands van het onderdeel Bande Diversé

Dit zijn de bands in het middagprogramma (12.00 - 17.05):

Scotch & Water

12.00 - 12.30
Scotch & Water is een energieke Jazzband, bestaande uit enthousiaste muzikanten met uiteenlopende muzikale achtergrond. De band speelt bekende en minder aan blues en jazz gerelateerde standards. De naam is ontleend aan het nummer “Scotch and Water” van Joe Zawinul, een nummer dat uiteraard tot het repertoire van de band behoort. Bandleden Jim Weekenstroo en Dirk Plat hebben in het verleden met Marcreizen workshops meegedaan.
www.scotchandwater.nl

Jazz Managers

12.35 - 13.05
De Jazz Managers zijn begonnen als jazz outlet met een driemanschap dat inmiddels zelf alle stukken schrijft, in de implementatiefase geholpen door een tweekoppig gestaald middenkader. De strategische missie is continue expansie in alle denkbare kunstzinnige richtingen. Met Huib Burger, Ed Santman, Peter Brakel, Anthony de Miranda en oud workshopdeelnemer Arnold Bomans.

On the Roll

13.10 - 13.40
On the Roll speelt verfrissend gearrangeerde jazzstandards, grooves, soul en alles wat daartussen zit: van Eddie Harris tot New Cool Collective en van Maceo Parker tot Frank Sinatra. De stevige ritmesectie – gitaar, keys, elektrische bas en drums – wordt aangevuld door een verpletterende blazerssectie van saxen en trompetten. Onder leiding van arrangeur en saxofonist Iman Spaargaren staat de band garant voor een soulvol & jazzy optreden. Let’s roll!

Zo rollen we:
On the Roll groovet al sinds 2011 op muziek van jazzhelden als Herbie Hancock, Eddie Harris, Thelonious Monk, Benjamin Herman en tenorlegende Sonny Rollins, aan wie de band zijn naam ontleent. De Amsterdams/Utrechtse band speelde onder meer op de Rabo Open Stage TivoliVredenburg, de Winkel van Sinkel en Lepelenburg (Utrecht) en De Badcuyp, het Veemtheater en Café Noorderlicht (Amsterdam). Arrangeur/muzikaal leider: Iman Spaargaren. Oud workshop deelnemers: Ellen Lucker, Maarten van Leeuwen, Beer Meijer en Kees Rovers.
www.facebook.com/ontheroll

MDM (Amsterdams jazzorkest)

13.45 - 14.15
Amsterdams jazzorkest speelt de muziek van drie grote jazzcomponisten van de vorige eeuw. De naam MDM is afgeleid van de namen van Thelonious Monk, Duke Ellington en Charles Mingus. Drie invloedrijke Amerikaanse jazzcomponisten die van enorme invloed waren op de ontwikkeling van de jazz in de tweede helft van de vorige eeuw. In augustus 2004 deden Eline Raaphorst en Wim Amerongen mee aan een workshop over de muziek van Charles Mingus, Duke Ellington, Thelonious Monk. In het Franse Viller werkte een groep van 12 muzikanten een week lang aan stukken van deze drie componisten onder de leiding van Tjitze Vogel. Een geweldige week was dat. Keihard werken met goede muzikanten die hun huiswerk hadden gedaan. De week werd afgesloten met een optreden voor een enthousiast Frans publiek. Daarna trad dit orkest nog een keer op in Amsterdam en Venlo. De leden van MDM kwamen uit alle regio's van Nederland. Daarom was het niet haalbaar de groep bij elkaar te houden. Daarop nam Wim Amerongen het initiatief een MDM te vormen met muzikanten uit de regio Amsterdam. Begin 2006 was het zover dat een groep van acht muzikanten aan de slag ging. Om de veertien dagen wordt er gerepeteerd in Melodyline. Oud workshop deelnemers: Eline Raaphorst, Wim Amerongen, Beer Meijer en Goos van der Sijde.
www.mdm-jazz.nl/

Klezmagic

14.20 - 14.50
Klezmagic is een groep enthousiaste muzikanten met een passie voor Klezmermuziek en muziek uit de Balkan. De band is in 2007 opgericht door Emirhan Tuga en heeft door de jaren heen een eigen stijl en sound ontwikkeld. Het repertoire bestaat voornamelijk uit feest- en bruiloftsmuziek uit de Balkan en Slavische landen; uitbundige feestmuziek waar goed op gedanst kan worden. Klezmagic speelt op verschillende gelegenheden, zoals feestjes, festivals, openingen en concerten. Oud workshopdeelnemer: Elsa Lubbers.
www.klezmagic.nl

Los Pepinos Freneticos

15.00 - 16.00
Het repertoire van de 10 man sterke band *Los Pepinos* bestaat uit een ‘interessant’ afwijkende, sterk groovende melange van; Mambo, Balkan, Brasil, New Orleans Funk Brass, Afrobeat, Son, JBFunk, Salsa, Calypso, Obscure Evergreens, Britpop, Kolderjazz, Filmmuziek en nog het één en ander…*Los Pepinos* is dus een feestband, gewoon prettige gestoorde, aanstekelijke dansmuziek met een humoristische inslag. En… ze doen hierbij werkelijk alles om te verbergen dat ze er voor hebben doorgeleerd, met het hogere doel om het publiek in een opperste staat van feeststemming te brengen!!! Bandleden Rob Strick en Annes Diemont hebben in het verleden met Marcreizen workshops meegedaan.
www.pepinos.nl

Trio Piel

16.00 - 16.30
Trio Piel: een vier koppig stel oudere jongeren, elkaar ontmoet in de Rotterdamse workshop scene, tijdens illustere Marc reizen. Bassist Ron B. en gitarist Jeroen v K. kwamen af en toe bij elkaar om te spelen, ‘te pielen” zoals we dat noemden. Bijgekomen slagwerker/percussionist Harm S. pielde extra ritmisch mee. De vierde in dit trio is Paul B, toetsenist extraordinaire, onlangs ontmoet. Ja; dan krijg je, in ons geval, een intrumentale mix van jazz, jazzrock, funk, wereldmuziek. En dit brengen we naar Marc, de Koningshof en allen die zijn 20 jarig jubileum komen vieren. Oud workshop deelnemers: Harm Stoel & Jeroen van Klinken.
 

Mango

16.35 – 17.05
Mango! wordt onder andere geïnspireerd door muziek uit het Middellandse Zeegebied - van Turkije tot Iran - en invloeden uit het Caribische gebied.
Er staan zowel eigen composities als nummers van anderen op het repertoire. De covers zijn bijvoorbeeld van Avishai Cohen, de Keulse Schällsick Brassband en de Russische popband Zylia. De meeste covers worden door de band zelf gearrangeerd. De eigen nummers zijn veelal van de hand van altisaxofonist Arturo Escalante en drummer Peter de Boer.

Mango! speelt overigens niet als een zangeres-met-band maar als een band-met-vocalist.
Mango! kan geboekt worden voor: Wereldmuziek- en Jazzfestivals, straatpodia, parkfestijnen, klapstoelconcerten, zondagmiddagen in de zon, zaterdagavonden op de camping, buurtfeesten, -barbecues, recepties, feestjes met een dansje (houdt wel rekening met onregelmatige maatsoorten!).... Met als oud-MARCreizen workshopdeelnemers Pieter Jan Vos, Joy de Jong, Marianne Verbrugge en Peter de Boer.
 

 

Les Cornichons

17.15 - 18.15
Les Cornichons is een band uit Utrecht, die optreedt met prachtig, feestelijk en dansbaar Franstalig repertoire uit de jaren 60 en 70. Het publiek verlaat een show van de ‘cornies’ steevast in een uitbundige stemming van vrijheid, gelijkheid en broederschap — en okee, soms met een pot cornichons onder de arm, want die valt altijd wel te winnen. Lucie van Lieshout, Yvette van der Linden, Marc Tissen, Jan Kees van Duin, Maarten Giezeman en Ton Smit hebben ooit aan Marcreizen workshops meegedaan.

 

Vocal group Instead!

18.15 - 20.00
Vocal group Instead! zingt tijdens het diner chantant vrolijke en gevoelige a capellanummers met 7 enthousiaste zangers.

 

Concert très Sérieux

20.00 - 21.00
Een workshopleidersband onder leiding van Iman Spaargaren.

 

Bande qui continue (de band die nooit stopt)

21.00 - 22.00
Een meespeelband met mogelijkheid om je op te geven onder leiding van Ferdi Schukking.

 

Yacumba Cumbia uit Rotterdam

22.00 - 0.00
Colombian Cumbia is a source of inspiration. Yacumba discovers the secrets and sensations of this music. Beside original Cumbias Yacumba performs own compositions combining various Latin American musicstyles. 'Ritmo Sabroso' is the motto, also the name of the new record. 'Ritmo Sabroso' is fun and danceable music. Yacumba enjoys to share the pleasure of performing Cumbia and other Latin American music styles in a unique teamwork of international artists. Base player Jan Meijer has joined Marcreizen workshops in the past.